Bazarul de condimente din Istanbul sau Misir Carsisi este cea mai mare piata acoperita dupa Marele Bazar.Acesta se afla in Eminonu,sectorul Fatih din Istanbul.

Tradus in romana,Misir Carsisi inseamna Bazarul egiptean intrucat cuvantul “misir” are dubla semnificatie:egiptean si porumb.
Daca ati vizitat Marele Bazar din Istanbul si considerati ca ati vazut foarte mult rahat turcesc si ca nu se poate mai mult de atat,va inselati.
Bazarul de condimente Istanbul rahat de diferite sortimente

5/51 rating

Pe langa nuci,fructe uscate,condimente,baklava si alte dulciuri,rahatul este un simbol turcesc pe care acestia il valorifica la maxim.Exista 85 de magazine de profil asa ca aveti de unde alege bunatati de tot felul.Bazarul este plin ochi de turisti si este una din cele mai populare atractii.

Misir Carsisi – Cum sunt preturile in Bazarul de condimente?

Ca in orice locatie turistica,preturile sunt mult mai mari pentru dulciurile sau condimentele pe care le gasesti la tot pasul.Pentru condimentele rare si specialitati,preturile sunt accesibile.Cei mai multi vizitatori vin impreuna cu grupul intr-un cadru organizat si atunci conteaza mai mult experienta si achizitia de suveniruri.

Bazarul egiptean sau bazarul de condimente din Istanbul program

Conform website-ului oficial misir carsisi,bazarul este deschis de la 9:00 la 19:00 in fiecare zi cu exceptia sarbatorilor legale.
Incearca sa mergi inainte de ora 11:00 sau dupa 16:00 , intrucat intervalul dintre aceste ore este considerat intervalul de varf cand nu este loc sa arunci niciun ac.

Bazarul de condimente este parte a complexului Yeni Camii,adica Moscheea Noua.Si daca tot explorati aceasta zona,nu uitati sa intrati in Moscheea Noua pentru a vedea aranjamente deosebite de faianta si fir de aur.

Cum ajung la Bazarul Egiptean sau Bazarul de condimente?
Ia tramvaiul spre Eminonu apoi treci prin piata avand Yeni Camii in stanga ta.Parcurge strada cu vanzatori de branza,carne afumata si nuci dupa care o iei la stanga spre bazarul de condimente.