Castelul din Bodrum ( Bodrum Kalesi ), Castelul Sf. Petru sau Petronium este situat in partea sudica a orasului Bodrum din Mugla, Turcia. Acesta este construit pe o zona stancoasa intre cele doua porturi.

Castelul din Bodrum este unul din cele mai bine pastrate monumente istorice construite in Evul Mediu. Acesta este numit si Sf. Petru sau Petronium intrucat era singurul loc de pe coasta Asiei Mici in care crestinii gaseau adapost.

Castelul din Bodrum , Castelul Petronium galerie foto

5/51 rating

Castelul din Bodrum , Castelul Petronium vedere de sus

Ca arhitectura, castelul din Bodrum arata spectaculos.Imediat ce te apropii de castel, tot ce cuprinzi cu ochii si atingi cu mainile inseamna istorie. Turnurile din interiorul cetatii au primit numele celor 4 tari din Ordinul Cavalerilor Sfantului Ion (francez,german,italian si englez) iar cel mai inalt turn este cel francez. Pentru a ajunge la castelul interior trebuie sa treci de 7 usi.

Castelul din Bodrum a avut diferite intrebuintari de-al lungul anilor si pentru o vreme a fost folosit ca si inchisoare. Acum insa castelul este folosit ca si Muzeu de Arheologie Submarina. In colectia muzeului veti gasi si Hamamul sau Baia Turceasca, Capela, Turnul Englez, Temnita , Epavele Romane, Exponatele si Sala de arme.

Din castel se poate vedea intreg orasul, insula greceasca Kos aflata la cateva mile departare, discoteca Halicarnas si postul vamal.

Cat costa intrarea in Castelul Sf. Petru din Bodrum?
Biletul de intrarea costa 20 lire turcesti. Accesul copiilor este gratuit.

Care este programul castelului din Bodrum?
Castelul este deschis vizitatorilor in fiecare zi cu exceptia zilei de Luni. Orele de vizitare sunt de la 09:00 – 12:00 si 14:00 – 19:00

Cum ajungi la castelul din Bodrum?
Exista zboruri regulate din Turcia catre Bodrum. Puteti ajunge in centrul din Bodrum si cu autocarul,autobuzul sau microbuzul. Cei care vin din directia Datça, Didim si Dalyan pot ajunge aici cu vaporul. Castelul Bodrum este la 36 km de centrul Bodrumului si aproximativ aceeasi distanta de Aeroportul Milas.
Adresa completa : Bodrum Kalesi, Çarşı Mh. 48400 – Bodrum / Muğla
Numar de tel : (0252) 316 2516