Turnul Galata este un simbol al Istanbulului si una din cele mai vizitate atractii turistice. Acesta este un turn medieval in Galata/Karaköy si ofera o panorama extraordinara a peninsulei istorice si imprejurimi.

Turnul Galata a fost construit in 1348 si a fost cea mai inalta cladire din Istanbul la acea data.In perioada otomana,acesta a fost folosit pe post de inchisoare,observator si turn de control. Dupa restaurarea din 1960 , turnul a fost privatizat si deschis publicului larg.

Turnul Galata , atractie turistica in Istanbul

Turnul Galata din Istanbul , Galata Kulesi sau Galata Tower
Turnul Galata din Istanbul , Galata Kulesi sau Galata Tower

4.8/520 ratings

Turnul functioneaza in zilele noastre ca platforma de vizionare la 360 grade de la balcon.La etaj exista o cafenea si un restaurant cu vedere la Bosfor dar si un nightclub exclusivist care gazduieste filmarile unui show de televiziune.

Cat costa intrarea la Turnul Galata din Istanbul?
Biletul de intrare costa 25 de lire turcesti la data publicarii acestui articol.Pretul la zi il gasiti pe website-ul oficial Galatatower.
Cand se poate vizita Turnul Galata
Turnul Galata este deschis in fiecare zi de la 09:00 la 20:30 insa de regula se asteapta foarte mult la coada desi sunt 2 lifturi cu care sa ajungi la balcon.
Cum se ajunge la Turnul Galata din Istanbul?
Cea mai usoara cale de a ajunge la turn este cu metroul.Se ia metroul M2 si se coboara la statia Şişhane.De la iesirea acestei statii de metrou Turnul Galata este vizibil si puteti ajunge acolo in mai putin de 5 minute de mers pe jos.

Ce atractii turistice sunt in jurul Turnului Galata?
Situat in Galata,turnul este in apropierea multor monumente,muzee sau spatii publice celebre.Chiar in apropiere veti gasi cea mai mare biserica romano catolica din Istanbul,Saint Antuan Kilisesi.Aceasta se afla pe celebrul bulevard Istiklal unde s-au filmat nenumarate scene din filme si seriale,Istiklal Caddesi.Imediat in Taksim veti gasi Muzeul Pera.

In apropierea turnului gasiti si hoteluri pentru toate buzunarele,in cazul in care cautati cazare.Cele mai recomandate hoteluri in zona sunt: Adahan Istanbul,Soho House Istanbul si Pera Palace Jumeirah.